DE STAAT

De Staat bestaat al heel wat jaren en oogst succes op succes. Wij hebben een speciaal plekje voor De Staat; 3 jaar geleden openden zij de compleet vernieuwde grote zaal van Poppodium Iduna. Trots zijn we dan ook dat we deze rockband dit jaar als headliner en tevens afsluiter van Popcity mogen verwelkomen!

Vorig jaar nog stonden de mannen op Pinkpop en zorgden daarmee voor een groot spektakel toen het publiek geinspireerd op de videoclip van Witch Docter (welke inmiddels enkele miljoenen views heeft) veranderd in een grote circle-pit. Het is dan ook niet voor niets dat deze op nummer 1 staat van de Festival Top 100 van 3FM!
Het laatste studioalbum "O" is goed ontvangen in de media en de gitaren knallen dan ook lekker uit de speakers. De sound klinkt ietwat anders dan op de andere albums van de band, maar het versterkt de muzikaliteit van de mannen enorm. Het leverde hen ook een Europese tour op als support van rockband Muse, ze wonnen in 2016 de 3voor12 prijs voor beste song van het jaar en bij 3FM de award voor het beste album.

Frontman Torre is een echte charmeur op het podium en het belooft dan ook een gaaf optreden te worden. Make the call and leave it all want DE STAAT komt 23 juli naar Popcity Drachten!
22:00 - 23:00