ALI B 'OP VOLLE TOEREN'


Ali B is een rapper, entertainer, tv-persoonlijkheid en theatermaker. Hij brak door met het album Ali B Vertelt Het Leven Van De Straat, met onder meer de single Waar Gaat Dit Heen? Echte bekendheid kreeg hij met het nummer Wat Zou Je Doen?, een samenwerking met Marco Borsato. Later bracht de rapper nog hits uit als Leipe Mocro Flavour en Rampeneren. In datzelfde jaar won hij de Popprijs op Noorderslag en de Zilveren Harp.

Twee jaar later, in 2006, releast Ali B zijn tweede album genaamd Petje Af. Hier staan onder andere de singles Rampeneren, Je Weet Zelluf en Ghetto remix op. Daarnaast is hij natuurlijk publieksfavoriet als coach bij zowel de kids versie als de reguliere versie van The Voice of Holland waar hij met zijn gevatte en vaak grappige opmerkingen zowel de deelnemers, medecoaches als het publiek weet te raken.

Deze alleskunner bedacht tv-programma Ali B op Volle Toeren waar hij zelf ook presentator van is. In dit programma laat hij een rapper en een Nederlands popicoon een nummer van elkaar coveren. Het programma ontving na het eerste seizoen een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Zilveren Nipowschijf. In 2012 ontvangt Ali B een nominatie voor de Gouden Televizierring en de Zilveren Televizier-Ster man voor zijn bijdrage aan Ali B Op Volle Toeren.

De laatste jaren heeft Ali B gewerkt aan nieuwe muziek, waarbij hij heeft samen gewerken met onder andere Jack $hirak, Ronnie Flex, Brownie Dutch en Glen Faria. Inmiddels heeft Ali B, 10 jaar na de release van zijn laatste album Petje Af, afgelopen jaar het nieuwe album Wordt Vervolgd gereleased.

Tijdens Popcity brengt Ali B zowel zijn solohits als nummers uit zijn succesvolle programma Ali B op volle toeren ten gehore met voltallige live-band. Enkele rappers en/of oldies uit het programma zullen hem ondersteunen om de show nog completer te maken.
17:00 - 18:00