MISTER & MISSISSIPPI


Mister and Mississippi begon ooit als een schoolproject van de Herman Brood Academie en toert inmiddels niet alleen door Nederland, maar ook door Europa. Dit voorjaar bracht het viertal het derde album 'Mirage' uit, waar het muzikaal een nieuwe koers en richting heeft ingeslagen.

Het geluid wordt gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synths, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieen en sterke vocalen. In opbouw, dynamiek en climax is de band venijniger dan ooit en is de sound een stapje vuiger dan de indiefolk waarmee de band bekendheid vergaarde, met bijzonder goed uitpakkende nieuwe nummers.

Met het nieuwe geluid slaat Mister and Mississippi geen nieuw hoofdstuk open, maar is het viertal begonnen aan een nieuw en ander boek. Dat zal ook gevolgen hebben voor de liveshows, waar de band een steviger geluid zal neerzetten, ondersteund door een meer dynamische visuele beleving. Daar heeft de band voldoende ervaring en bagage voor na diverse clubtours in binnen- en buitenland en festivalshows op onder andere Lowlands, Paaspop, Eurosonic Noorderslag, SXSW en Rolling Stone Weekender, genoeg redenen om ze met liefde op Popcity te verwelkomen!
19:30 - 20:15